START paket

SEO paket

JUNIOR paket

STANDARD paket

PAKET plus

TOP paket

PPC pay per click reklamiranje - reklamiranje oglasima

Ponuda za Google reklame i Facebook reklamiranje:

 Cena naše usluge za vodjenje Google kampanje je od 10 %  do 20 % ( + 4,3% administrativni troskovi ) od vrednosti uplaćenog kredita.


Kada se pocinje osnovno vodjenje kampanje  je 14,3 % ( 4,3% su administrativni troskovi ) od vrednosti svake kampanje. Ako je kampanja ispod 100 eura nasa usluga je 20 eura sa svim troskovima. 20 % se obracunava kasnije kada se rade posebna prosirenja i optimizacija oglasa ukoliko se pokaze potreba . Prosirenje nije neophodno, ali je dobro i ono ako se radi donosi samo povoljnije rezultate.

 

Mnogi nude usluge vodjenja Google - Facebook  kampanje i nije lako doneti odluku kome prepustiti taj komplikovan i veoma skup posao. Internet marketing nije igra i ako želite dobre rezultate morate da radite sa firmama koje to rade maksimalno predano i profesionalno. Naša usluga vam sigurno daje garanciju da ćemo sve da uradimo kako bi na prvom mestu VI ostvarili pozitivan rezultat. Jedan od dokaza je i osvojeno prvo mesto na nivou Srbije u takmičenju koje je organizovao Google. Opširnije o takmičenju. To je jedno od retkih takmičenja gde je ocenjen praktičan rezultat "na terenu". Ocenjena je količina kampanja, odnosno količina firmi sa kojima mi saradjujemo i količina potrošenih sredstava za te kampanje. To je pokazatelj i poverenja i rezultata u saradnji sa  našim klijentima.

 

Koji je nas posao kod vodjenja kampanje?

Opis poslova oko vodjenja kampanja je dosta sirok i kompleksan, pokusacemo da vam predocimo jedan deo. Kao prvo otvaramo i kreiramo nalog za kampanju, vrsimo sva neophodna podesavanja, analiziramo trziste i kljucne reci, kod naprednih opcija sortiramo reci prema procenjenoj vrednosti  u zasebne jedinice koje cine razlicite oglasne ponude. Na taj nacin dobijamo jeftinije cene klikova i konkretnije posetioce ( takve kampanje su skuplje i idu do 20 % od vrednosti kampanje , a iz razloga sto je potrebno mnogo vise vremena oko postavljanja i kreiranja svih opcija.

Uplacujemo sva sredstva  ( nije potrebna vasa platna kartica ). Kreiramo i osmisljavamo sve oglase, a ako treba radimo i graficki dizajn za multimedijalne opcije oglasavanja. Postavljanje Google oglasa je takodje u sklopu naseg opisa posla.  Svakodnevno , pratimo, podesavamo i optimizujemo svaki oglas i kljucnu rec. Dostavljamo jednom nedeljno izvestaj potrosnje kampanje.

Na primer u praksi se desava da dnevni budzet moze da bude cak i 100 eura, dobrom pripremom, optimizacijom i svim ostalim podesavanjima postizemo potpuno isti efekat za svega 2-10 eura dnevno. Svi ti podaci ovise o bransama poslova, ali to je neki trenutni prosek za srpsko trziste.

 

Opsirniji opis oglasavanja po kliku:

Pored svih opcija promocija i reklamiranja sajta odnosno vašeg poslovanja u našoj ponudi imamo i kontestualno ogašavanje. Kontekstualno oglašavanje je nakon optimizacije najisplativiji vid reklamiranja. SIstem je da se vaš oglas prikazuje prema interesovanjima posetilaca. Na primer ako je posetilac kucao u pretragama pojam keramičke pločice oglasi koji se prikazuju su vezani za tu tematiku. Samim tim šanse da posetilac klikne na vaš oglas kojem je tematika keramika su velike, ali i izgledi da obavi kupovinu vašeg proizvoda ili usluge su takodje velike jer ga interesuje ta tema i traži nešto iz te oblasti.

Mana ovog načina oglašavanja je što se  plaća po  kliku posetioca na vaš oglas. Ako se rade dobre analize reči koje su bitne za vaš posao, kampanja može da bude veoma isplativa i ne preterano skupa medjutim dosta firmi pokuša da uradi samostalno kampanju i veoma brzo potroši sredstva koja su korišćena za reklamiranje. Bitno je poznavati principe analize navika kupaca, tržišta i ključnih reči koje su efikasne.

Princip je takav da odredite reči na koje će se oglas pojavljivati i da se odredi vrednost klika. Na taj način je kampanja kreirana. Ako je velika konkurencija za traženu reč onda se vrednost klika povećava jer u protivnom vaš oglas se neće prikazivati.

Veoma bitan detalj je osmišljavanje oglasa. Oglas mora biti takav da na vaš oglas klikću posetioci koji su zaista potencijalni kupci. Znači mora da bude primamljiv, ali i konkretan. Da ne klikću oni kojima ne treba vaš proizvod, jer na taj se način nepotrebno troši budžet.

Prednost ovog načina reklamiranja je što je vaš oglas vidljiv za par dana i imate kupce i posetioce skoro odmah. Jako važno je kako je osmišljena vaša ponuda na sajtu kao i reklamni oglas koji se koristi u kampanji. Veoma lako je osetiti i videti PI povrat investicije.

U našoj ponudi radimo sa Google adwords oglasima , Facebook oglasima.... Naš posao je vodjenje kompletne kampanje, analize reči, kreiranje kampanje i osmišljavanja oglasa. Princip plaćanja je takav da se unapred uplaćuje kredit na nalog i tako se troši prema klikovima.

Cena naše usluge za vodjenje Google kampanje je od 10 %  do 20 % od vrednosti uplaćenog kredita.

Cenu usluge odredjuje količina angažmana na izradama kampanja. Najjeftinije je postavljanje kampanje najosnovnijom analizom reči i postavljanja jednog oglasa. Medjutim ako se pristupi detaljnim analizama, osmišljavanju više kombinacija oglasa i usmeravanja na tačno odredjenje ciljane kupce onda je angažovanje zbog velikog utrošenog vremena mnogo skuplje, ali i rezultati oglašavanja su mnogo efikasniji. Takodje detaljnim pristupom izrade kampanja i analize svih elemenata marketinga smanjuje se ukupan trošak oglašavanja.

Ukoliko se kampanje rade u sklopu naših reklamnih paketa onda je naša usluga besplatna odnosno sve je uračunato u odredjeni paket.

Sve dodatne informacije i pitanja slobodno pošaljite na naš mail.

Ukoliko želite da uradite kampanju i u što kraćem vremenu započnete prodaju pozovite telefon 060/ 543 10 20 ili na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 

Korisnici ocene:  / 3

 

Pokloni i reklamni materijal

Postoji mnoštvo načina i tehnika za promociju i reklamiranje. Neke od tehnika su manje, a neke više efikasne. Efikasnost prvenstveno ovisi o osmišljavanju promocije i postavljanju ciljeva. Iz iskustva znamo da promocija u obliku poklona i reklamnog materijala moše biti veoma efikasna.

Kod reklamiranja poklonima ili reklamnim materijalom treba da se najpre odrede ko su ciljani klijenti. Moramo da razmislimo ko će i kako da koristi poklon jer nije pametno npr. pokloniti otvarac za pivo nekom ko nema naviku da pije pivo. Takav poklon neće imati rezultat jer ga taj neko neće ni koristiti. Druga stvar je i šta se reklamira, možemo mi otvarač pokloniti pivopijama, ali ako se bavimo delatnošću koja nije popularna  medju obožavaocima piva opet nismo dobili rezultat reklame.

Vrednost poklona takodje odredjujemo prema očekivanjima od budućeg kupca. Ako poklanjamo širokoj populaciji za koju nismo sigurni da su nam kupci onda pokloni trebaju da budu jeftiniji. Nasuprot tom ako smo sigurni da poklon dajemo potencijalnom kupcu onda treba da se obrati pažnja na vrednost poklona. Galanterija i otmeniji rokovnici ili usb memorije su dobar izbor.

Pored poklona jos važnije je što će da se štampa na poklonu. Samo logo ili web adresa nisu dovoljni ako nije firma brendirana. Preporučujemo da se osmisli poruka sa ponudom uklopljenom u lep dizajn. U tom slučaju poklon dobija pravu vrednost.

Zaključak:

za dobru promociju putem reklamnog materijala bitno je da je poklon prilagodjen klijentu, da je koristan i zanimljiv i da na njemu oštampamo konkretnu poruku.

Mi možemo da Vam pružimo kompletnu uslugu po pitanju reklamiranja putem poklona i promo materijala. Osmišljavamo poruku, kreiramo dizajn, vršimo odabir reklamnog ili poslovnog poklona i štampamo na njemu. Kad kažemo štampa to se odnosi na sve tehnike štampe i graviranja.

Pogledajte našu kompletnu ponudu reklamnog materijala u katalogu kao i naše preporuke sa okvirnim cenama reklamnog materijala kao i sa cenama štampe na reklamnim proizvodima. Reklamni materijal i cene opširnije.

Reklamiranje propagandnim i reklamnim materijalom ne sme da se izostavi jer kupci vole poklone i umeju to da cene. Kod nas  je čudna navika da se pokloni dele samo za novogodišnje praznike, poklone treba deliti tokom cele godine. Vrednost reklamnih poklona je neoporedivo manja od većine marketinških solucija. U poredjenju sa plaćenim oglašavanjem na ovaj način stičemo simpatije kod kupaca, pogotovo ako uspemo da ih iznenadimo i obradujemo.

 

 

Ako vaš sajt nije na prvoj stranici Googla pogledajte na koji način možete da ostvarujete profit i zaradu

 

Kakvo reklamiranje daje sigurne i najbolje rezultate?


Imali ste priliku da pročitate na našem sajtu koliko je važno biti na prvoj stranici Google pretrazivača. Medjutim veliki broj sajtova to ne može. Ulaganje u optimizaciju je skup i dugotrajan proces. Ako želite rezultate odmah, bez velikih ulaganja, obezbedite svoju poziciju za reklamiranje.


Efikasan i popularan vid marketinga koji preporučujemo je reklamiranje banerima.

Reklamiranje u većini slučajeva ne daje očekivane rezultate i mnogo kosta. Problem je kako i gde se reklamirati da bi bilo efekta.


Najbolji vid reklamiranja je kontekstualno reklamiranje to znači da se reklama postavlja tamo gde se nalazi najveći broj Vaših potencijalnih kupaca.


Na primer ako prodajete auto delove efikasna reklama je samo u sklopu tema o automobilima ( npr. auto magazini, sajtovi o automobilima, agencije za registraciju vozila....), ako biste stavili reklamu u časopis o kompjuterima ili o kozmetici, pa čak da postavite baner na informativne sajtove ( novinski časopisi), imaćete jako loš rezultat kampanje.


Na kontekstualnom principu funkcionišu i Google oglasi. Google oglasi se prikazuju u skladu sa temom sajta. Ako je na sajtu tema o gradjevinarstvu onda ćete medju oglasima najčešće videti reklame za gradjevinski materijal ili usluge.


Google oglasi su dobro rešenje i daju rezultate, problem je jedino što dosta koštaju. Za i malo ozbiljniju oglasnu kampanju treba izdvojiti minimalno 150 eura na mesečnom nivou.


Mi u ponudi imamo slično, ali vičestruko jeftinije rešenje. Kao prvo Vi birate gde će Vam biti oglas na našim sajtovima, kao drugo to će Vas koštati svega nekoliko desetina eura na mesečnom nivou.


Sledeće što je važno to je da sajtovi moraju imati veliku posećenost, ako nema poseta onda nema ni rezultata. Cene naših usluga reklamiranja se odredjuju prema broju poseta naših sajtova na mesečnom nivou.

Jako je bitno i ko su posetioci sajtova. Nije isto ako sajt npr. B92 poseti 100.000 posetilaca mesečno, a sajt na kom je tema zidanje kuće poseti 5.000 posetilaca mesečno. Neuporedivo je veći efekat prodaje na tom tematski sličnom sajtu sa Vašim oglasom. Razlog je što tih 5000 posetilaca traži nešto vezano za gradjevinarstvo i ako Vi prodajete npr. stiropor tu će biti mnogo veći efekat prodaje nego da postavite oglas na informativni portal u rubrici o fudbalskim rezultatima. Onaj ko čita jučerašnje fudbalske rezultate u 99 % slučajeva ga ne interesuje stiropor, a Vi plaćate za tu reklamu.

 

Merenje poseta na sajtu kao i kompletna analiza ( odakle su posetioci grad - zemlja, kako su dosli na nas sajt i sve ostalo) se radi uz pomoc Google Analytics. To je Googlova skripta ( program) koji prati posećenost sajta i na kraju svakog meseca vam šaljemo PDF fajl iz kojeg vidite kompletnu analizu i podatke. Na osnovu toga odredjujemo cenu reklamiranja na našim sajtovima.

 

PI - povrat investicije.


Šta je povrat investicije? Povrat investicije je jednostavna formula koju svaki oglasivač mora da zna, to je odnos uloženog u reklamu sa odnosom zarade od reklame. Ako ste ulozili 1 euro sav prihod koji je manji ili jednak od jednog eura je beskorisna reklama i imate gubitak. Sve što ste zaradili preko jednog eura to je profit od te reklame i kad imate taj podatak ostaje samo da se fokusirate na ulaganje u tu reklamu. Ako Vam reklama donosi zaradu tada gledate da uvećate ulaganja u reklamu i tako povećavate profit.

 

Vrste reklamiranja:

U našoj ponudi imamo nekoliko vrsta reklamiranja

1.Reklamiranje banerima

Baneri sa leve i desne strane, široki baner na dnu sajta

Opis usluge : Postavljamo banere veličine 120 x 60 px;120 x 240 px i 120 x 600 px sa leve ili sa desne strane. Banere nam dostavljate putem mejla. Ukoliko želite da Vam mi osmislimo i kreiramo efikasan baner to se posebno naplaćuje nevezano za cenu iznajmljivanja. Baner se linkuje na Vaš sajt, a u title i description se postavljaju vaše ključne reči.


Efekat: Postavljanje linka ima svoju vrednost ( Google vrednuje kvalitet linka koji dolazi na Vas sajt). Slabija je vrednost u odnosu kad se linkuju ključne reči, ali ključne reči koje se postavljaju u title i description takodje doprinose vrednosti Vašeg sajta.


Kod slučajeva reklamiranja banerima mnogo je veći procenat odlaska posetilaca na Vaš sajt, pogotovo ako je baner osmišljen tako da privlači posetioce.


PI povrat investicije: Uzećemo primer ako naš sajt mesečno poseti 5000 posetilaca i Vi dobijete preko Vašeg linka samo 2 % posetilaca, to je 100 posetilaca. Od toga neka samo četvoro budu kupci, sa tim minimalnim efektom povrat investicije bi bio osiguran. Plaćanje za iznajmljivanje banera od 3,5 € mesečno trebala bi da bude simbolična cifra. Isto važi i za reklamiranje banerima. Ukoliko prodajete robu sa većom maržom i većom vrednošću onda je to zagarantovano. Ne računamo što posetioci mogu da preporuče Vasu firmu svojim prijateljima ili kooperantima. Takodje procenat mogućih posetioca sa našeg sajta je dosta veći jer naši posetioci su tu radi teme sajta i ako ste Vi u sličnoj branši velike su šanse da on dodje na Vaš sajt. Efekat veličine banera poduplava mogućnost poseta.

 

2.Link u listi partner sajtova

Opis usluge: Postavljamo link ka Vašem sajtu i to preko dve ključne reči primer: gradjevinski radovi i fasade


Efekat: najvažniji efekat je link preko ključnih reči na Vaš sajt na taj način podižete vrednost Vašeg sajta u pretraživačima. Pored toga posetioci sa našeg sajta mogu da odu na Vaš sajt tako što ga vide u listi prijatelja sajta.


PI povrat investicije: Uzećemo primer ako naš sajt mesečno poseti 5000 posetilaca i Vi dobijete preko Vašeg linka samo 1 % posetilaca, to je 50 posetilaca. Od toga neka samo dvoje budu kupci, smatramo da Vam se već u tom ekstremnom primeru isplati link ka Vašem web sajtu. Iznos reklame od 1,9 € mesečno mora doneti zaradu na bar dva kupca. Ukoliko prodajete robu sa većom maržom i većom vrednošću onda je to zagarantovano. Ne računamo što posetioci mogu da preporuče Vašu firmu svojim prijateljima ili kooperantima. Procenat mogućih posetioca sa našeg sajta je dosta veći jer naši posetioci su tu radi teme sajta i ako ste Vi u sličnoj bransi velike su šanse da on dodje na Vas sajt.

 

3.Link unutar teksta

Opis usluge: Zanimljiv i efikasan način reklamiranja. U pitanju je tkzv. anchor linkovanje. Npr. kroz tekst na našem sajtu na odredjene reči postavimo link ka Vašem sajtu tako da posetilac kada čita sadrzaj na našem sajtu nailazi na linkovanu reč koja vodi na Vas sajt. Tekst se može prilagoditi da indirektno usmerava na Vaš sajt. Postoji mogućnost da se jedan pasus pri kraju sajta posveti upućivanju na Vaš sajt.


Efekat: ovde se postiže da se čitalac kroz čitanje sadržaja direktno usmeri na Vaš sajt. Vrednost tako linkovane reči je najjači učinak za Google pretraživač što je drugi jak efekat.


PI povrat investicije:
ovde nećemo opisati povrat investije pošto je suština ista samo je razlika u tom što je efekat jednako jak kao i baner.

 

Reklamiranje sajta

Po pitanju cena zakupa odnosno reklamiranja sajta gledali smo da troškovi koje biste imali budu daleko ispod zarade koju ostvarite putem reklama i banera koji stoje na našim sajtovima. Cene sve tri vrste zakupa se odredjuju prema broju mesečnih poseta, a koje se odredjuju na osnovu izveštaja Google Analytics-a. Svaki klijent dobija na početku meseca izveštaj analize, a može i sam da pogleda u bilo kom trenutku.

 

Vrsta reklame

801-5000 posetilaca 5001-10000 posetilaca vise od 10000 posetilaca
Link u listi partner sajtova info
4,00 € 10,00 € 25,00 €
Baner A 120 x 60 px info
7,20 € 18,00 € 45,00 €
Baner B 120 x 240 px info
12,50 € 32,00 € 80,00 €
Baner C 120 x 600 px info
22,50 € 57,00 € 143,00 €
Baner D 728 x 90 px info 30,00 € 75,00 € 188,00 €
Link u tekstu 3x info
12,00 € 30,00 € 75,00 €

 

Ograničenja.

Pošto pazimo na to da po jednom sajtu ne prelazimo odredjeni broj reklama (npr. maksimalno 7 banera, 10 linkova u prijateljima sajta i 3 linka u anchor linkovima medju tekstualnim opisima po jednom sajtu), pozivamo Vas da pozovete odmah broj 060 543 1020 ili pošaljite e-mail na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i rezervišete najbolju poziciju za Vašu reklamu. Vreme za postavljanje Vaših oglasa je pola sata zato predlažemo da odmah isprobate efikasnost reklamiranja koje nudimo.

Naši sajtovi nisu baze nekoliko stotina firmi ( to takodje ne daje rezultate ) nego je princip jedna firma je nosioc sajta, a reklame su postavljene u granicama efikasnosti. Sajtovi sa puno reklama ili baze ( direktorijumi sajtova ) nemaju nikakav efekat. Često takvi sajtovi imaju opciju za reklamiranje, vlasnici sajtova nemaju iskustva sa tim i nepotrebno ulazu novac. Takve usluge koštaju više od 100 eura na godišnjem nivou. Naša preporuka je da ne bacate novac na takve stvari. Provereno ne daju nikakav rezultat.

 


Slika ispod prikazuje položaje prikaza oglasa sa desne strane i linkova sa leve strane, kada se klikne na link otvara se strana sa Vašim sadržajem. Centralni deo sajta i svi meniji u glavnom meniju su podaci firme koja koristi ceo sajt.


Primer postavljanja oglasa i reklama za reklamiranje na sajtu


 

Pozovite
060 543 1020 ili posaljite e-mail na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Brzi biznis start!
Ostvarite zaradu u najkraćem mogućem roku.

Preporučite nas

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
facebook twitter rss

Ko je na mreži: 3 gostiju i nema prijavljenih članova

Prednosti internet marketinga

Naučite kako funkcioniše Internet marketing najmoćnija stvar na svetu?!
Opširnije

Web sajt - granice ne postoje

Kome su namenjene naše usluge?
Kratko rečeno svima, bez obzira na lokaciju, državu i zanimanje.. Opširnije

Vaš posao širom sveta

Lokacija nije presudna, vaš posao može da bude bilo gde (pa čak i u pustinji), a tržište vam je ceo svet, samo morate da im se ponudite.. Opširnije