START paket

SEO paket

JUNIOR paket

STANDARD paket

PAKET plus

TOP paket

Internet sajtovi radjeni flash tehnikom

 

Flash internet sajt za i protiv? Prednost izrade internet sajta flash tehnologijom na žalost ogleda se samo u širokim dizajnerskim mogućnostima. Kada vidite lep i atraktivan web sajt onda znajte da je rađen u tkzv.  flash-u. Takvi sajtovi su mnogo skuplji od ostalih načina izrade (HTML, CMS...)

Želimo da obradimo ovu temu da bi klijenti koji tek žele da izrade web sajt znali o čemu se zapravo radi. Nećemo pričati o suštini tehničkog dela nego samo da probamo pojasniti probleme koji nastaju kod takvih web sajtova. Flash web sajtovi nisu dobro rešenje iz više razloga , navešćemo samo neke najvažnije.

1. Google robot koji vrši analizu svake stranice i tako pravi bazu informacija, flash web sajtove ne može da indeksira, a iz razloga što tekstovi koji su rađeni flash programiranjem nisu čitljivi, čitljivi su samo html tekstovi. Zbog toga je optimizacija i dobro pozicioniranje na pretraživačima jako otežana. Firma mora da bude jak brend kako bi to bila jedna od ključnih reči.

2. Težina otvaranja web stranice. Flash web sajtovi zbog svoje multimedijalne strukture imaju previše podataka što stvara problem kod učitavanja stranica u browserima ( programima koji koristite za korištenje interneta). Dokazano je da su navike korisnika interneta takve da jako brzo traže informaciju zbog toga se dešava da reaguju u delićima sekunde, u trenutku prelaze na drugi sajt, odustaju od jednoga , idu na sledeći. To je logično jer internet je nepregledan izvor informacija, morate biti stvarno brzi da bi pronašli ono što vam treba. Taj problem imaju flash web sajtovi, kada korisnik dodje na takav sajt i čekajući par sekundi da se on učita, u trenutku odustaje i prelazi na drugi sajt jer nema vremena da čeka njegovo učitavanje.

3. Naknadne izmene i korekcije na flash sajtovima su teške i  dosta koštaju.

4. Izrada flash sajta je neuporedivo skuplja od običnog html ili cms sajta. Razlog je što je to mnogo komplikovaniji način izrade gde je potrebno angažovanje flash programera i dizajnera. Mi svakako preporučujemo cms sistem izrade internet sajta.

5. Najnovija Google mogućnost je da se u rezultatima pretrage pored sadašnjeg description-opisnog dela sajta ( flash sajtovi u vecini slucajeva nemaju ni opis ) vidi i site preview. Interesantna opcija jer korisnik kroz same rezultate pretrage može letimično da vidi pored opisa i izgled te stranice u preview opciji. Na osnovu tih parametara posetilac donosi odluku da li će da poseti sajt ili će odmah da prelazi na sledeći rezultat. Flash web sajtovi se ne vide u toj preview opciji niti imaju opis i zbog toga skoro je zagarantovano da posetilac neće ni otići na sajt za koji ne postoji kratak opis ,a pogotovo ako se ne vidi u preview opciji.

 

Prikaz izgleda flash internet sajta u Google pretrazi.

 

Prikaz u google pretrazi flash sajta

 

Prikaz html-cms internet sajta u Google pretrazi.

 

Prikaz u google pretrazi cms sajta

Flash sajtovi - ocena stranice 5.0 od 5 na osnovu 1 glasova.
Korisnici ocene:  / 1
LošeOdlično 
Brzi biznis start!
Ostvarite zaradu u najkraćem mogućem roku.

Preporučite nas

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
facebook twitter rss

Ko je na mreži: 14 gostiju i nema prijavljenih članova

Prednosti internet marketinga

Naučite kako funkcioniše Internet marketing najmoćnija stvar na svetu?!
Opširnije

Web sajt - granice ne postoje

Kome su namenjene naše usluge?
Kratko rečeno svima, bez obzira na lokaciju, državu i zanimanje.. Opširnije

Vaš posao širom sveta

Lokacija nije presudna, vaš posao može da bude bilo gde (pa čak i u pustinji), a tržište vam je ceo svet, samo morate da im se ponudite.. Opširnije