START paket

SEO paket

JUNIOR paket

STANDARD paket

PAKET plus

TOP paket

 

Ako vaš sajt nije na prvoj stranici Googla pogledajte na koji način možete da ostvarujete profit i zaradu

 

Kakvo reklamiranje daje sigurne i najbolje rezultate?


Imali ste priliku da pročitate na našem sajtu koliko je važno biti na prvoj stranici Google pretrazivača. Medjutim veliki broj sajtova to ne može. Ulaganje u optimizaciju je skup i dugotrajan proces. Ako želite rezultate odmah, bez velikih ulaganja, obezbedite svoju poziciju za reklamiranje.


Efikasan i popularan vid marketinga koji preporučujemo je reklamiranje banerima.

Reklamiranje u većini slučajeva ne daje očekivane rezultate i mnogo kosta. Problem je kako i gde se reklamirati da bi bilo efekta.


Najbolji vid reklamiranja je kontekstualno reklamiranje to znači da se reklama postavlja tamo gde se nalazi najveći broj Vaših potencijalnih kupaca.


Na primer ako prodajete auto delove efikasna reklama je samo u sklopu tema o automobilima ( npr. auto magazini, sajtovi o automobilima, agencije za registraciju vozila....), ako biste stavili reklamu u časopis o kompjuterima ili o kozmetici, pa čak da postavite baner na informativne sajtove ( novinski časopisi), imaćete jako loš rezultat kampanje.


Na kontekstualnom principu funkcionišu i Google oglasi. Google oglasi se prikazuju u skladu sa temom sajta. Ako je na sajtu tema o gradjevinarstvu onda ćete medju oglasima najčešće videti reklame za gradjevinski materijal ili usluge.


Google oglasi su dobro rešenje i daju rezultate, problem je jedino što dosta koštaju. Za i malo ozbiljniju oglasnu kampanju treba izdvojiti minimalno 150 eura na mesečnom nivou.


Mi u ponudi imamo slično, ali vičestruko jeftinije rešenje. Kao prvo Vi birate gde će Vam biti oglas na našim sajtovima, kao drugo to će Vas koštati svega nekoliko desetina eura na mesečnom nivou.


Sledeće što je važno to je da sajtovi moraju imati veliku posećenost, ako nema poseta onda nema ni rezultata. Cene naših usluga reklamiranja se odredjuju prema broju poseta naših sajtova na mesečnom nivou.

Jako je bitno i ko su posetioci sajtova. Nije isto ako sajt npr. B92 poseti 100.000 posetilaca mesečno, a sajt na kom je tema zidanje kuće poseti 5.000 posetilaca mesečno. Neuporedivo je veći efekat prodaje na tom tematski sličnom sajtu sa Vašim oglasom. Razlog je što tih 5000 posetilaca traži nešto vezano za gradjevinarstvo i ako Vi prodajete npr. stiropor tu će biti mnogo veći efekat prodaje nego da postavite oglas na informativni portal u rubrici o fudbalskim rezultatima. Onaj ko čita jučerašnje fudbalske rezultate u 99 % slučajeva ga ne interesuje stiropor, a Vi plaćate za tu reklamu.

 

Merenje poseta na sajtu kao i kompletna analiza ( odakle su posetioci grad - zemlja, kako su dosli na nas sajt i sve ostalo) se radi uz pomoc Google Analytics. To je Googlova skripta ( program) koji prati posećenost sajta i na kraju svakog meseca vam šaljemo PDF fajl iz kojeg vidite kompletnu analizu i podatke. Na osnovu toga odredjujemo cenu reklamiranja na našim sajtovima.

 

PI - povrat investicije.


Šta je povrat investicije? Povrat investicije je jednostavna formula koju svaki oglasivač mora da zna, to je odnos uloženog u reklamu sa odnosom zarade od reklame. Ako ste ulozili 1 euro sav prihod koji je manji ili jednak od jednog eura je beskorisna reklama i imate gubitak. Sve što ste zaradili preko jednog eura to je profit od te reklame i kad imate taj podatak ostaje samo da se fokusirate na ulaganje u tu reklamu. Ako Vam reklama donosi zaradu tada gledate da uvećate ulaganja u reklamu i tako povećavate profit.

 

Vrste reklamiranja:

U našoj ponudi imamo nekoliko vrsta reklamiranja

1.Reklamiranje banerima

Baneri sa leve i desne strane, široki baner na dnu sajta

Opis usluge : Postavljamo banere veličine 120 x 60 px;120 x 240 px i 120 x 600 px sa leve ili sa desne strane. Banere nam dostavljate putem mejla. Ukoliko želite da Vam mi osmislimo i kreiramo efikasan baner to se posebno naplaćuje nevezano za cenu iznajmljivanja. Baner se linkuje na Vaš sajt, a u title i description se postavljaju vaše ključne reči.


Efekat: Postavljanje linka ima svoju vrednost ( Google vrednuje kvalitet linka koji dolazi na Vas sajt). Slabija je vrednost u odnosu kad se linkuju ključne reči, ali ključne reči koje se postavljaju u title i description takodje doprinose vrednosti Vašeg sajta.


Kod slučajeva reklamiranja banerima mnogo je veći procenat odlaska posetilaca na Vaš sajt, pogotovo ako je baner osmišljen tako da privlači posetioce.


PI povrat investicije: Uzećemo primer ako naš sajt mesečno poseti 5000 posetilaca i Vi dobijete preko Vašeg linka samo 2 % posetilaca, to je 100 posetilaca. Od toga neka samo četvoro budu kupci, sa tim minimalnim efektom povrat investicije bi bio osiguran. Plaćanje za iznajmljivanje banera od 3,5 € mesečno trebala bi da bude simbolična cifra. Isto važi i za reklamiranje banerima. Ukoliko prodajete robu sa većom maržom i većom vrednošću onda je to zagarantovano. Ne računamo što posetioci mogu da preporuče Vasu firmu svojim prijateljima ili kooperantima. Takodje procenat mogućih posetioca sa našeg sajta je dosta veći jer naši posetioci su tu radi teme sajta i ako ste Vi u sličnoj branši velike su šanse da on dodje na Vaš sajt. Efekat veličine banera poduplava mogućnost poseta.

 

2.Link u listi partner sajtova

Opis usluge: Postavljamo link ka Vašem sajtu i to preko dve ključne reči primer: gradjevinski radovi i fasade


Efekat: najvažniji efekat je link preko ključnih reči na Vaš sajt na taj način podižete vrednost Vašeg sajta u pretraživačima. Pored toga posetioci sa našeg sajta mogu da odu na Vaš sajt tako što ga vide u listi prijatelja sajta.


PI povrat investicije: Uzećemo primer ako naš sajt mesečno poseti 5000 posetilaca i Vi dobijete preko Vašeg linka samo 1 % posetilaca, to je 50 posetilaca. Od toga neka samo dvoje budu kupci, smatramo da Vam se već u tom ekstremnom primeru isplati link ka Vašem web sajtu. Iznos reklame od 1,9 € mesečno mora doneti zaradu na bar dva kupca. Ukoliko prodajete robu sa većom maržom i većom vrednošću onda je to zagarantovano. Ne računamo što posetioci mogu da preporuče Vašu firmu svojim prijateljima ili kooperantima. Procenat mogućih posetioca sa našeg sajta je dosta veći jer naši posetioci su tu radi teme sajta i ako ste Vi u sličnoj bransi velike su šanse da on dodje na Vas sajt.

 

3.Link unutar teksta

Opis usluge: Zanimljiv i efikasan način reklamiranja. U pitanju je tkzv. anchor linkovanje. Npr. kroz tekst na našem sajtu na odredjene reči postavimo link ka Vašem sajtu tako da posetilac kada čita sadrzaj na našem sajtu nailazi na linkovanu reč koja vodi na Vas sajt. Tekst se može prilagoditi da indirektno usmerava na Vaš sajt. Postoji mogućnost da se jedan pasus pri kraju sajta posveti upućivanju na Vaš sajt.


Efekat: ovde se postiže da se čitalac kroz čitanje sadržaja direktno usmeri na Vaš sajt. Vrednost tako linkovane reči je najjači učinak za Google pretraživač što je drugi jak efekat.


PI povrat investicije:
ovde nećemo opisati povrat investije pošto je suština ista samo je razlika u tom što je efekat jednako jak kao i baner.

 

Reklamiranje sajta

Po pitanju cena zakupa odnosno reklamiranja sajta gledali smo da troškovi koje biste imali budu daleko ispod zarade koju ostvarite putem reklama i banera koji stoje na našim sajtovima. Cene sve tri vrste zakupa se odredjuju prema broju mesečnih poseta, a koje se odredjuju na osnovu izveštaja Google Analytics-a. Svaki klijent dobija na početku meseca izveštaj analize, a može i sam da pogleda u bilo kom trenutku.

 

Vrsta reklame

801-5000 posetilaca 5001-10000 posetilaca vise od 10000 posetilaca
Link u listi partner sajtova info
4,00 € 10,00 € 25,00 €
Baner A 120 x 60 px info
7,20 € 18,00 € 45,00 €
Baner B 120 x 240 px info
12,50 € 32,00 € 80,00 €
Baner C 120 x 600 px info
22,50 € 57,00 € 143,00 €
Baner D 728 x 90 px info 30,00 € 75,00 € 188,00 €
Link u tekstu 3x info
12,00 € 30,00 € 75,00 €

 

Ograničenja.

Pošto pazimo na to da po jednom sajtu ne prelazimo odredjeni broj reklama (npr. maksimalno 7 banera, 10 linkova u prijateljima sajta i 3 linka u anchor linkovima medju tekstualnim opisima po jednom sajtu), pozivamo Vas da pozovete odmah broj 060 543 1020 ili pošaljite e-mail na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i rezervišete najbolju poziciju za Vašu reklamu. Vreme za postavljanje Vaših oglasa je pola sata zato predlažemo da odmah isprobate efikasnost reklamiranja koje nudimo.

Naši sajtovi nisu baze nekoliko stotina firmi ( to takodje ne daje rezultate ) nego je princip jedna firma je nosioc sajta, a reklame su postavljene u granicama efikasnosti. Sajtovi sa puno reklama ili baze ( direktorijumi sajtova ) nemaju nikakav efekat. Često takvi sajtovi imaju opciju za reklamiranje, vlasnici sajtova nemaju iskustva sa tim i nepotrebno ulazu novac. Takve usluge koštaju više od 100 eura na godišnjem nivou. Naša preporuka je da ne bacate novac na takve stvari. Provereno ne daju nikakav rezultat.

 


Slika ispod prikazuje položaje prikaza oglasa sa desne strane i linkova sa leve strane, kada se klikne na link otvara se strana sa Vašim sadržajem. Centralni deo sajta i svi meniji u glavnom meniju su podaci firme koja koristi ceo sajt.


Primer postavljanja oglasa i reklama za reklamiranje na sajtu


 

Pozovite
060 543 1020 ili posaljite e-mail na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Korisnici ocene:  / 0
LošeOdlično 
Brzi biznis start!
Ostvarite zaradu u najkraćem mogućem roku.

Preporučite nas

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
facebook twitter rss

Ko je na mreži: 6 gostiju i nema prijavljenih članova

Prednosti internet marketinga

Naučite kako funkcioniše Internet marketing najmoćnija stvar na svetu?!
Opširnije

Web sajt - granice ne postoje

Kome su namenjene naše usluge?
Kratko rečeno svima, bez obzira na lokaciju, državu i zanimanje.. Opširnije

Vaš posao širom sveta

Lokacija nije presudna, vaš posao može da bude bilo gde (pa čak i u pustinji), a tržište vam je ceo svet, samo morate da im se ponudite.. Opširnije