START paket

SEO paket

JUNIOR paket

STANDARD paket

PAKET plus

TOP paket

Izrada web sajtova

 

Izrada web sajta komplikovan posao ili ne ? Tačna je tvrdnja da može skoro svako ko se razume u računare i internet uraditi web sajt. Ali postavlja se pitanje: čemu služi internet sajt ili web stranica  ako mu je svrha da bude samo prezentacija?  Prezentacija koja treba da zadovolji potrebe prostog postojanja na internetu i ako je dovoljno da Vašim davanjem internet ( url ) adrese poslovnim partnerima i prijateljima uputite na web sajt u tom slučaju web sajt može da uradi većina poznavalaca interneta i kompjutera. Problem je što to ne daje nikakav poslovni rezultat. Smatramo da internet stranica ima ulogu da donosi zaradu i to ne malu. Web stranica mora da vam dovede nove kupce i potrošače, takav web sajt mora da ispuni tehničke norme na osnovu kojih sve to funkcioniše. Internet stranica koja ima ulogu da vam donosi veliki broj ciljanih kupaca koji traže upravo Vaš proizvod ili delatnost zahteva dosta rada, uloženih sredstava, znanja i truda.Koliko vremena treba da se uradi sajt ? Najčešće pitanje koje postavljaju klijenti. Pitanje je logično, ali vrlo diskutabilno.

Sa vašim materijalom, tekstovima, slikama i ostalim sadržajem, a bez analize tržišta mi možemo da uradimo sajt za dva dana. Ukoliko se sajt priprema za optimizaciju , sajt mora da se radi najmanje 10-20 dana i to sa ciljem da nikada ne sme biti 100 % gotov. Zvuči čudno ,ali razlog je što se na sajtu uvek nešto mora dodavati da bi Google video da je sajt " živ " odnosno da je vredan njegove pažnje. Cena izrade sajtova koji se pripremaju za optimizaciju je znatno veca iz razloga sto zahteva neuporedivo vise i posla i znanja.

Zašto nam treba 10-20 dana za izradu sajta sa optimizacijom?

Proces po kojem mi radimo sajtove za optimizaciju je sledeći:

1. Nakon upoznavanja sa klijentom sledi upoznavanje sa delatnošću kojom se bavi. Da bi postigli najbolje rezultate moramo da poznamo materiju.

2. Analiza ključnih reči. To je proces koji traje 2-3 dana, jako bitna faza u kojoj ne sme da se pogreši. Koliko god klijent misli da zna šta bi mogle biti ključne reči uglavnom se pokaže da nije u pravu. U praksi se pokazalo da posetioci koriste sasvim druge ključne reči nego što bi se očekivalo. Razlog je logičan, eksperti svoga posla koriste stručne termine, ali obični kupci se snalaze pomoću drugih reči da bi došli do prodavca. Npr. ako ste lekar teško je očekivati da će vas pacijent tražiti pomoću latinskih izraza već će koristiti nešto mnogo prostije kao bolesti uha, začepljenje nosa, grebuckanje grla i sl.

3. Posle odabira ključnih reči dostavljamo vam spisak tema o kojima trebate da napišete tekstove. Taj deo mora da uradi klijent jer ipak on najbolje pozna sopstveni posao. Treba da nam se dostave podaci firme, logo, fotografije. Za to vreme mi već postavljamo sajt i pripremamo za unos informacija, tehnički podešavamo i odredjujemo preliminarni dizajn. Tada već počinje i proces optimizacije.

Tekstove možemo i mi da pišemo medjutim to se posebno naplaćuje.

4. Kada dobijemo tekstove i sve ostale materijale pristupamo postavljanju sadržaja na sajt, prilagodjavamo tekst , dodajemo sve što treba i vršimo pripremu za što bolju optimizaciju.

5. Završna faza je vizuelni izgled koji mora biti dopadljiv, prijatan i primeren sadržaju koji se postavlja. Izbegavamo nepotrebno opterećivanje sajta flash animacijama i ostalim vizuelnim efektima jer to smeta kako pretraživačima tako i posetiocima koji nisu tu da bi gledali slike bogatog sadržaja već da pronadju proizvod zbog koga vas traže.

Ovde je opisan samo mali deo posla koji obavljamo sa ciljem da se vidi da to ne može biti posao koji može da se odradi na brzinu. Ako se ovako pristupi izradi sajta onda rezultat ne može da izostane. Budite promišljeni kad vam neko ponudi jeftino uradjen sajt jer nećete sa tim dobiti ništa, a izgubićete vreme i novac. Ipak to je nešto od čega treba da očekujete profit.

 

Jednostavnija izrada sajtova podrazumeva:

-postavljanje i instalacija CMS platforme

-jednostavan dizajn bez velikih izmena u odnosu na ponudjeno rešenje

-postavljanje Vaših tekstova i fotografija

-postavljanje menija i opcija za navigaciju

-kontakt forma

-postavljanje vase ponude

Sve sto je potrebno za osnovnu internet prezentaciju.

Podrazumeva se da  morate  pripremiti Vaše materijale ( tekstove, fotografije, pdf cenovnike, kataloge)

 

Zahtevnija izvedba sajta

Izrada podrazumeva:

-postavljanje i instalacija CMS platforme

-prilagodjavanje dizajna koliko je to tehnički moguće

-dinamičan dizajn sa rotacijama ili pomeranjima slika u naslovnoj strani

-visejezičnost sajta

-galerija slika

-zvuk

-postavljanje za download PDF cenovnika, kataloga

-dizajn sa dinamičnim stranicama

-login forme

-opcija glasanja

-korišćenje većine modula

Svi materijali moraju biti pripremljeni ( tekstovi, prevodi tekstova i fotografije)

 

Online prodavnice

Izrada podrazumeva:

-prilagodjen dizajn

-sve navedeno iz ponude ukoliko je tehnički izvodljivo i ne narušava rad online prodavnice

-katalog proizvoda sa opcijama za kupovinu i plaćanje

Podrazumeva se da klijent mora da pripremi: sve fotografije proizvoda ( mi vršimo grafičku obradu), spisak proizvoda sa cenama i šiframa, tekstove za ostali deo sajta.

 

Rok izrade: kod online prodavnice nije lako odrediti rok izrade, ali iz iskustva potrebno je minimum 20 dana. Ima dosta posla oko pripreme fotografija i postavljana proizvoda. Zbog toga ne radimo više od jedne online prodavnice u periodu od dva meseca.

 
Ukoliko niste u mogućnosti da pripremite tekst usluga pisanja teksta se dodatno naplaćuje.

 

Plaćanje i procedura izrade

Prilikom dogovora o poslu odmah se plaća hosting i domen kao i 50 % od ukupne cene izrade sajta. Ostatak prilikom završetka, a u roku koji se unapred dogovori. Ukoliko klijent kasni sa dostavljanjem materijala za sajt, sajt se naplaćuje na dan dogovora o završetku izrade, a izrada se dovršava čim stigne ostatak materijala.Izrada sajtova - ocena stranice 5.0 od 5 na osnovu 1 glasova.
Korisnici ocene:  / 1
LošeOdlično 
Brzi biznis start!
Ostvarite zaradu u najkraćem mogućem roku.

Preporučite nas

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
facebook twitter rss

Ko je na mreži: 10 gostiju i nema prijavljenih članova

Prednosti internet marketinga

Naučite kako funkcioniše Internet marketing najmoćnija stvar na svetu?!
Opširnije

Web sajt - granice ne postoje

Kome su namenjene naše usluge?
Kratko rečeno svima, bez obzira na lokaciju, državu i zanimanje.. Opširnije

Vaš posao širom sveta

Lokacija nije presudna, vaš posao može da bude bilo gde (pa čak i u pustinji), a tržište vam je ceo svet, samo morate da im se ponudite.. Opširnije