START paket

SEO paket

JUNIOR paket

STANDARD paket

PAKET plus

TOP paket

Koliko  može da se poveća prodaja uz pomoć internet marketinga?

 

Kratko rečeno, mnogo. Kada neko traži artikal ili uslugu koja mu je potrebna to znači da je taj " neko " Vaš potencijalni kupac. Ukoliko mu je Vaš sajt izašao medju prvima na rezultatima pretrage onda su velike šanse da on i kupi kod vas proizvod ili uslugu. Kupac je sigurno zainteresovan baš za Vašu delatnost jer je tražio pojam ili reč koja opisuje i Vašu delatnost.

Google prikaz u rezultatima pretrage


Na gornjoj slici prikazana je pretraga za pojam " dizajn enterijera " kao i rezultat organske pretrage, detalji su označeni crvenim strelicama.

Plavim strelicama su prikazani sponzorisani sajtovi odnosno plaćeni Google oglasi.
Razlika izmedju organske pretrage i sponzorisanog oglasa:

- Organska pretraga teži da što relevantnije prikaže sajtove sa sadržajem koji su povezani sa pojmom koji je tražen. Na tom principu funkcionišu svi pretraživači samo postoje razlike u načinu rangiranja. Mi uslugom optimizacije pokrivamo ne samo Google nego i sve ostale najvažnije pretraživače kao što su : Yahoo, MSN, Altavista, Krstarica itd.

- Sponzorisani oglasi funkcionišu tako što svako ko klikne na Vaš oglas Vama se skida odredjena novčana vrednost. Oglasne kampanje se plaćaju unapred, a vrednost klika ( dolaska na Vaš sajt) se odredjuje prema traženosti ključne reči ili pojma. To se zove PPC pay per click ili plaćanje po kliku. Ukoliko je neki pojam mnogo tražen vrednost klika koju vi plaćate mora biti veća. To znači dosta posetilaca, ali i dosta klikova i dosta veća vrednost klika. U tom slučaju oglasne kampanje mogu da budu dosta skupe. Prikaz oglasa se takodjer veže za osnovni način pretrage. Kucanjem tražene reči ili pojma istovremeno se dobija rezultat i organske pretrage i plaćenih oglasa. Oglasi se prikazuju i na sajtovima na kojima su postavljeni Google oglasi i obično su vezani sa tematikom oglasa mada vlasnici sajtova mogu da blokiraju Vaš oglas ukoliko im ne odgovara Vaše pojavljivanje na njihovim stranicama.

Mana je što se većom konkurencijom u oglašavanju troši više novca, a opet se dolazi u istu situaciju kao i u organskom načinu pretrage ko više plati ( ili ko bolje ima optimiziran sajt )  ima prednost kod prikaza. Takodje je velika mana što je broj ključnih reči strogo odredjen, ono što smo postavili to su ključne reči, kod  optimizacije na organsku pretragu tu je količina reči neograničena.

Prednost plaćenih oglasa je što se rezultati poseta vidljivi odmah.

Mi takodje nudimo uslugu oko osmišljavanja, postavljanja i vodjenja kampanje Google oglasa. Pored Google oglasa koristimo i još nekoliko drugih oglašivačkih mreža poput Facebook pglašavanja, Etarget-a i sličnih.


Kod organske pretrage rezultati se postižu optimizacijom. To je mnogo efikasniji i jeftinij način internet marketinga, zahteva konstantan svakodnevni rad da bi sajt uvek bio u samom vrhu pretrage, ali kada se postignu rezultati onda je vrednost vašeg sajta mnogo veća. Mnogi misle da jednom kada se postigne rezultat optimizacija više nije potrebna, to je pogrešno jer svakodnevno se pojavljuju novi sajtovi, a i stari teže ka postizanju istih ciljeva, biti prvi ili bar na prvoj stranici rezultata pretrage.

Mana optimizacije na organski vid pretrage je što zahteva odredjeno vreme da bi se postigli rezultati, mada to je i logično jer nije se lako izboriti za prvu stranu na Google-u medju milionima stranica koje sadrže iste pojmove.

Naša preporuka je da isprobate neki od naših internet marketing paketa, to je garantovano najpovoljniji način da dodjete do ogromnog broja potencijalnih kupaca.

 

Zvanične statistike navika posetilaca. Ili koje su zapravo mogućnosti za vaš profit s obzirom na Google poziciju.

Ako već imate sajt, a on nije optimizovan ni dobro pozicioniran na Google-u i ostalim pretraživačima onda vam je dobro poznato koliko imate koristi od vašeg sajta. Kratko rečeno koliko god da ste uložili u sajt ništa niste dobili od tog. Prikazaćemo Vam zvanične podatke navika posetilaca tj. koliko je važno biti na prvoj strani. Procentualno je prikazano koliko posetioci odlaze na sajt u ovisnosti na kojoj se strani Google pretrage nalazite.

Istraživanje iz 2007 godine:

Sa prve strane      85,5   %

Sa druge strane     7,61  %

Sa treće strane      2,84  %

Sa četvrte strane   1,3    %

Sa pete strane      0,82   %

Istraživanje iz 2008 godine:

Sa prve strane      89,71   %

Sa druge strane     5,93  %

Sa treće strane      1,85  %

Sa četvrte strane   0,78    %

Sa pete strane      0,46   %

Istraživanje iz 2009 godine:

Sa prve strane      95,8   %

Sa druge strane     2,44  %

Sa treće strane      0,75  %

Sa četvrte strane   0,34    %

Sa pete strane      0,22   %

Iz ovoga se vidi koliko je važno biti na prvoj strani. Biti medju prva tri sajta to je pogotovo interesantan podatak i o tom se može razmišljati samo sa jakom optimizacijom.

Izvor rezultata preuzet sa sajta www.eightfoldlogic.com

Korisnici ocene:  / 0
LošeOdlično 
Brzi biznis start!
Ostvarite zaradu u najkraćem mogućem roku.

Preporučite nas

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
facebook twitter rss

Ko je na mreži: 2 gostiju i nema prijavljenih članova

Prednosti internet marketinga

Naučite kako funkcioniše Internet marketing najmoćnija stvar na svetu?!
Opširnije

Web sajt - granice ne postoje

Kome su namenjene naše usluge?
Kratko rečeno svima, bez obzira na lokaciju, državu i zanimanje.. Opširnije

Vaš posao širom sveta

Lokacija nije presudna, vaš posao može da bude bilo gde (pa čak i u pustinji), a tržište vam je ceo svet, samo morate da im se ponudite.. Opširnije